torsdag 25 februari 2010

Malarien vann backhoppsstafetten

Det blev en glädjens dag för de malariska backhopparna igår, när det unga laget sopade hem guldet i den klassiska backhoppsstafetten. Grunden till guldet lades av startmannen Brknstr Branbalaonoggalang som i mass-starten i 90-metersbacken seglade ut över backhoppsstupet som förste man. Efter ett närmast perfekt 95-metershopp tog han mark, tätt följd av finländaren Järvinen och fransmannen LeClerc. En otäck incident inträffade när fyra hoppare i klungan krokade i varandra i luften och kraschade våldsamt. Ingen blev dock skadad och alla fyra hopparna kunde fortsätta hoppet, dock på betydligt lägre höjd.

Branbalaonoggalangs backupprus var som hämtat från instruktionsboken. Så snart han stannat ryckte han av sig skidorna, slängde upp dem över axeln och började sedan springa uppför de långa och branta trapporna som leder upp till hoppbackstornet. Finländaren tog snabb upp jakten men sinkades då han tappade ena staven, och när Branbalaonoggalang nådde fram till hissen vid hoppbackstornet hade han ett försprång på 50 meter. Hissen kom bara sju sekunder efter att Branbalaonoggalang tryckt på knappen, och när den malariske hopparen nådde backens toppstation var försprånget inte mindre än 22 sekunder. Andrehopparen Bramkna Gombromponggang kunde därför avslappnad genomföra sitt 95-metershopp.

Resten av tävlingen blev en ren segerdefilering för de malariska hopparna och när slutmannen Brmgaon Pganmgokoghong klev ur hissen på toppstationen efter ett perfekt hopp och backupprus visste jublet inga gränser. Gårdagens guld i den klassiska backhoppsstafetten var det första för Malarien sedan 1986.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar