lördag 4 december 2010

Sensation - MASA har upptäckt organism som lever på "rävgift"

- Det här kastar så gott som alla begrepp som finns i hela världen upp och ner, säger mikrobiolog Ghiging Dhdisong om MASA:s (Malarian Aeronautics and Space Administration) upptäckt av en organism som lever och frodas i en miljö som innebär en säker död för alla andra kända livsformer.

Det handlar om "rävgift", dvs kaffe som fått stå och dra alltför länge på en het platta. När MASA:s forskare av en slump sänkte ner ett provrör i en kanna med rävgift så hittade man av en slump en tidigare okänd organism som av allt att döma dricker detta "kaffe" och dessutom tycker att det är gott.

- Ja, så måste det vara. Annars skulle organismen inte ha funnits i den där kaffekannan, säger Ghiging Dhdisong.

- Vi som letar efter tecken på liv i universum måste nu tänka om. Vi ställer nu om våra teleskop så att de kan registrera rävgiftets speciella brunskimrande prismor. Och där vi hittar dem, kanske miljontals ljusår bort; där vet vi att det kan finnas liv, säger chefastronom Rhigoing Bhgigoing på MASA.



(Gå med i Facebook-gruppen för Livet i Malarien idag, så får du en notering varje gång något händer i detta spännande land)

Anders Fahlman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar