tisdag 14 augusti 2012

Bodalaskolan döps om till Einsteingymnasiet - blir namnreform räddningen för de kommunala gymnasierna?

Nu slår skolförvaltningen tillbaka mot de fristående gymnasierna i kampen om huvudstadens elever. Med ett radikalt grepp hoppas man slå undan fötterna för friskolorna i det som är deras främsta paradgren; skolnamnen.

- Ja, friskolorna kan heta sådant som John Blauergymnasiet, Strillerska filmgymnasiet, Avskilda gymnasiet, af Donnergymnasiet, Sybergymnasiet, Vetskapsgymnasiet och liknande. Det är klart att skolor med sådana namn lockar till sig elever. Nu har skolförvaltningens namngrupp jobbat hela sommaren med att ge de kommunala gymnasierna nya namn. Vi hoppas på en rejäl nystart när höstterminen drar igång om någon vecka, säger utbildningschef Sverker Gendahl.

Skolförvaltningen är ännu så länge förtegen om vilka de nya skolnamnen blir, men ger ändå några smakprov. Stensjöskolans nya namn blir Kunglighetsgymnasiet, Bodalaskolan kommer att heta Einsteingymnasiet, Gärdsgårdsskolan byter namn till Dalai Lamagymnasiet och Granbarrskolan förvandlas till Verkställande direktörsgymnasiet.

- Från och med skolstarten kan vi åter tampas med friskolorna på lika villkor och från kommunens sida har vi stora förhoppningar på den här namnreformen, säger Sverker Gendahl.

(c) Anders Fahlman
Facebook
fotoblogg: photofahlman.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar