onsdag 28 april 2010

Allt fler gör hål i tänderna

Tandpiercing - det är den nya internationella modeflugan som nu också fått ordentligt fäste i Malarien. Och gladast för det är nog tandläkarna.
- Ja, våra medlemmar märker verkligen ett uppsving. Så sent som förra året var huvuddelen av tandläkarnas verksamhet inriktad på att laga hål i tänderna. Idag vill minst varannan kund göra hål istället, säger Tandläkarföreningens vd Ghbniobing Mhgnioibbng.

Håltagning genom den ena eller båda framtänderna är det ingrepp som är populärast.
- Sedan vill de flesta kunderna ha ringar av aluminiumfolie genom tänderna. Tandläkarföreningen har tagit fram en kollektion folieringar som blivit väldigt populära, säger Ghbniobing Mhgnioibbng.

Men varför vill man pierca sina tänder?
- Det är snyggt och det är också ett sätt att sticka ut ur mängden. Det är också mer sport än att tatuera sig. När man tatuerar sig så gör det ont bara under själva tatueringen. Tandpiercing gör ont precis hela tiden, säger 17-årige Ghiboigng Shsiongiong.

Många väljer också hem-piercing, som är betydligt billigare än om man går till tandläkaren för att göra hål i tänderna. I handeln finns flera olika tandpiercingpaket i varierande prisklasser.

Men Tandläkarföreningen varnar nu för hem-piercing.
- Ja, tänder är levande vävnader som man inte ska laborera med på egen hand. Vill det sig riktigt illa kan hem-piercing leda till hål i tänderna, säger Ghbniobing Mhgnioibbng.



(Gå med i Facebook-gruppen för Livet i Malarien idag, så får du en notering varje gång något händer i detta spännande land)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar