torsdag 8 april 2010

Ambitiöst miljömål - huvudstaden blir "koldioxidfri stad"

"En koldioxidfri stad 2015" - igår beslutade stadsfullmäktige i huvudstaden Mbulagagwhelongbangdong att anta detta i en internationell jämförelse mycket ambitiösa miljömål.

- Denna skadliga koldioxid ska bort från huvudstadsluften en gång för alla. Och om vi här i Malarien visar vad som kan göras är vi övertygade om att hela världen kommer att följa efter. Drömmen är förstås att få bort koldioxiden från luften i hela världen, säger stadsfullmäktiges ordförande Ghisingosing Fgniogoing.

Han drar paralleller till smittkoppor, den dödliga sjukdomen, som nu anses som utrotad.
- Kunde man då så kan vi nu. Det är jag övertygad om. Med gemensamma ansträngningar kan vi utrota koldioxiden som orsakar så mycket elände. Den smälter glaciärer, höjer hav, orsakar väderspänningar och mycket mer. Utan koldioxiden skulle världen helt enkelt bli en mycket bättre plats att leva i. Då skulle vi kunna släppa vädret från agendan och gå vidare, menar Ghisingosing Fgniogoing.

Kampanjen tar sin början i slutet av sommaren då ett brett upplagt informationsmaterial om koldioxiden kommer att distribueras till samtliga hushåll i huvudstaden.



(Gå med i Facebook-gruppen för Livet i Malarien idag, så får du en notering varje gång något händer i detta spännande land)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar