söndag 13 juni 2010

Måleriföretag lanserar ny inomhusmålningsrobot

Drar du dig för att måla om inomhus, därför att det är jobbigt? Det behöver du inte göra längre. För nu lanserar måleriföretaget Bäckers den nya inomhusmålningsroboten.

- Den fungerar enligt samma princip som de gräsklipparrobotar och dammsugarrobotar som finns på marknaden idag. Roboten rör sig enligt ett slumpvist rörelsemönster i det rum som ska målas om. När roboten stöter på en möbel eller en människa väljer den en annan väg och när den till slut känner av att den kommit fram till en vägg så aktiveras robotens sprutmålningsaggregat och väggavsnittet sprutmålas i ca 10 sekunder. Sedan vänder roboten och ger sig ut på en ny tur i rummet, berättar Bäckers utvecklingschef Bhgioging Chfiggoging.

Eftersom roboten klarar sitt målningsarbete helt på egen hand, och väjer för människor, så betyder det att det dagliga familjelivet kan fortgå som vanligt i rummet.

- Vi ser framför oss scenarier där hus- och lägenhetsägare väljer att bedriva en ständigt pågående renovering med robotens hjälp. Kanske ändrar man bara kulörer vissa veckor eller dagar för omväxlingens skull. Möjligheterna är oändliga och efter några veckors användande är det inte osannolikt att inomhusmålningsroboten kan uppfattas som en ny familjemedlem, säger Bhgioging Chfiggoging.

Inomhusmålningsrobotens cirkapris kommer att ligga på cirka 7 000 kronor.




(Gå med i Facebook-gruppen för Livet i Malarien idag, så får du en notering varje gång något händer i detta spännande land)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar