söndag 25 juli 2010

Monstervädret - snart är det här! Så skyddar du dig!

Nu är det på väg till Malarien - monstervädret! Ett regnväder sträcker sig just nu från Gjogopgmspomg och Ghgigoing, upp över västra Hgigingog och sen åt nordost över Mghiogopingns inland.

Regnet har varit ganska måttligt och till i morse hade Rjgigoing i Rigiginog fått cirka 14 milliliter. Under dagen har Bhiboging i Dhigoingng fått mest med 17 milliliter. Men nu splittras regnet upp alltmer och försvagas. I morgon på dagen får man räkna med regn eller skurar främst i ett stråk från västra Rhgiogiong upp till nordligaste Kigoigingniog.

I morgon får Ringigoing, östra Bgiongiggonig och södra Bgigiongniogs kustland mest uppehåll och molnen skingras efterhand med chans till lite sol framåt kvällen. Men ett nytt regn över Tigingioign kan möjligen nå in över sydkusten men i så fall bara ett lätt regn. I natt och i morgon bildas dis och dimma på många håll där det tidigare har regnat.

På tisdag får stora delar av landet soligt men längst i söder passerande regn. I Gingigoisings inland och fjäll molnigt och regnskurar, längst i norr regn med vissa inslag av åska. Temperaturen blir i allmänhet 20-25 grader, i fjällen något lägre.

Till på onsdag har regnet i norr dragit bort och Rringigosing får mest soligt väder med tidvis ökad molnighet. I Biggionignigiog och Bkgigoingnig mer moln och över de östra delarna troligtvis passerande regn. Det blir i allmänhet 20-25 grader.

Från torsdag fram till veckoslutet väntas ostadigt väder med regnskurar på de flesta håll i landet. Det blir något svalare med temperaturer på runt 20 grader.

MMHI tipsar alla som vistas utomhus vid regnväder att bära regnkläder.



(Gå med i Facebook-gruppen för Livet i Malarien idag, så får du en notering varje gång något händer i detta spännande land)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar