torsdag 24 oktober 2013

Malarierna går man ur huse för att hylla svensk jubilar

Idag är det fest i Malarien. Överallt, i såväl stad som på landsbygd, fladdrar den vackra malariska flaggan i vinden. Anledningen; en svensk som ligger malarierna särskilt varmt om hjärtat fyller år.

Alla skolor är stängda och arbetsplatserna gapar tomma över hela Malarien idag. Istället är gator och torg fyllda av jublande människor som dansar och kastar konfetti på varandra. Lastbilar med dånande högtalare och med flak fyllda av ölsprutande människor i alla åldrar rullar sakta fram längs städernas gator.

Musikorkestrar spelar och folkdanslag tar sig en svängom i sina konstfullt ihopsydda folkdräkter. Galna tjurar släpps ut och rusar frustande längs trånga gränder och på städernas torg bombarderar tiotusentals människor varandra med miljoner tomater. Från kyrktorn kastas getter och kommunalråd håller högtidliga tal inför flaggviftande skolbarn. På himlen dånar jaktplan fram i avancerade formationer och kanoner skjuter hundrafalt salut, om och om igen.

- Så där är det varje år. Jag vet inte riktigt varför, säger föremålet för hyllningarna; en svensk som just idag blir ännu äldre, i telefon från Sverige.



/Anders Fahlman

foton: photofahlman.crevado.com/
hem: andersfahlman.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar