tisdag 1 oktober 2013

Ökad paranormal aktivitet på Facebook

Nu ökar den paranormala aktiviteten i Malarien, och arenan är Facebook. Det visar färsk statistik från Statens Institut för Paranormala Studier.

För bara ett decennium sedan var paranormala aktiviteter något som människor i allmänhet rynkade på näsan åt. Många betraktade sådant som "hokus-pokus". Idag är det annorlunda och den viktigaste orsaken är Facebooks tillkomst.

- Det stämmer. Via våra mätstationer har vi noterat en kraftig ökning av paranormala aktiviteter på nätet. Det handlar främst om "styrkekramar", "helande kramar" och liknande som skickas via Facebook, säger docent Anna Landberger på SIPS.

Hon menar att anledningen till den stora ökningen är enkelheten och tillgängligheten på nätet.
- Ja, att besöka någon som kanske har problem och ge en värmande kram "in real life" är ofta både ansträngande och tidsödande. Detsamma kan gälla traditionella telefonsamtal. Då är det mycket smidigare att anslå tre sekunder av sin tid framför datorn till att uppbåda sina paranormala krafter och skriva exempelvis "styrkekram" eller "helande kramar" och sedan skicka iväg med en enkel knapptryckning, säger Anna Landberger.

Mätningarna har pågått sedan hösten 1987.





/Anders Fahlman

foton: photofahlman.crevado.com/
hem: andersfahlman.wordpress.com

1 kommentar: