torsdag 6 september 2012

Allt fler skaffar personlig tränare - "Nu kan jag fika på träningen istället"

Allt fler skaffar sig personliga tränare. Och anledningen är enkel, och mycket mänsklig. Hellre sitta i gymmets fik och dricka caffe latte och äta wienerbröd samtidigt som den personlige tränaren sköter grovjobbet inne i gymlokalen, än att svettas själv bland maskiner, skivstänger och löpband.

- Ja, vi upplever ett väldigt uppsving just nu. Men det är inget enkelt jobb att vara personlig tränare. Man är ordentligt trött när man kommer hem från en lång arbetsdag efter att ha lyft hantlar, bearbetat boxbollar, arbetat i maskiner och sprungit mil efter mil på löpband för våra kunders räkning, säger Tommy Labansson som är ordförande i Personliga Tränares Riksförbund.

Cecilia Linderberg tränade tidigare på egen hand på Muscle Power Gym, men sedan två veckor tillbaka anlitar hon istället en personlig tränare.

- Det här är toppen. Med en personlig tränare har träningen blivit mycket lättare. Innan passet börjar går vi tillsammans igenom vilka träningsmoment som ska klaras av den här gången. Sen går jag och sätter mig i fiket och dricker kaffe och läser eller snackar med kompisar medan min personliga tränare utför själva träningsmomenten. Det kan inte bli bättre, säger hon.


(c) Anders Fahlman

www.andersfahlman.se
Facebook
fotoblogg: photofahlman.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar