söndag 9 september 2012

Fyrahundratusen gånger snabbare att skicka en länk idag jämfört med för 30 år sedan.

Tekniken går framåt på ett närmast ofattbart sätt. En studie som Institutet för framtidsfrågor gjort visar att det går drygt fyrahundratusen gånger snabbare att skicka en länk idag jämför med för 30 år sedan.

- Att skicka en länk för 30 år sedan var en ganska omständlig process. Länkarna var ofta gjorda av järn eller någon annan tung metall. Ofta krävdes specialkartonger som man var tvungen att gå till posten för att köpa. Försändelsen var tung och portoavgiften blev därför ofta mycket hög, säger Karin Svenderup på Institutet för framtidsfrågor.

För att få ner kostnaden valde många att skicka länken med B-post och det kunde därför ta uppåt fem dagar för försändelsen att nå fram.
- Idag skickar vi en länk med en enkel knapptryckning på datorn och det tar bara någon sekund för länken att komma fram. Att skicka en länk idag går faktiskt fyrahundratusen gånger snabbare jämfört med för 30 år sedan. Det är förstås den digitala tekniken vi har att tacka för denna remarkabla effektivitetshöjning, säger Karin Svenderup.

(c) Anders Fahlman

www.andersfahlman.se
Facebook
fotoblogg: photofahlman.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar