söndag 10 februari 2013

Restaurangkedja anklagas - misstänks ha sålt maträtter med djurkött

- När vi fick in våra Filet Mignon blev vi omedelbart misstänksamma. Det både luktade och såg ut som djurkött.

För Gertrud och Sven-Erik Brådberg blev gårdagens restaurangbesök en obehaglig upplevelse. Maträtten, en till synes helt vanlig Filet Mignon, visade sig innehålla djurkött. Detta bekräftades idag på morgonen av Statens Matbiologiska Laboratorium.

- Maträtten innehöll djurkött till 80 procent. Troligen handlar det om kött från en oxe. Resten av rätten bestod av tryffel, svartpeppar, schalottenlök, morot, vitpeppar, smör, vetemjöl, köttbuljong, rödvin, soja, socker, salt, dragon, äggulor, gröna bönor och potatis, säger chefsbiolog Inger Kantsson.

Källor inom restaurangbranschen bekräftar att det inte alls är ovanligt att restauranger blandar in djurkött i sina maträtter.
- Särskilt vanligt är det i rätter som Filet Mignon, lövbiff, köttsoppa och entrecote, uppger källan som arbetat i restaurangkök i mer än 20 år.


(c) Anders Fahlman

hem: andersfahlman.wordpress.com

1 kommentar:

  1. Förstår inte grejen, recept på filet mignon är ju densamma som dom hittade?

    SvaraRadera