torsdag 11 mars 2010

Fhonbrhpang vanligaste förnamnet

Fhonbrhpang och Bhnjdpong är de vanligaste pojk- respektive flicknamnen i Malarien, visar den senaste statistiken från Statens namnverk. De puttar därmed ner Bhithrgang och Vhinfring från ledarplatsen; en position som de haft de senaste sju åren.

- Detta befäster trenden vi märkt det senaste decenniet att poetiskt klingande namn som exempelvis Dhprftsing, Mhingohong och Bhrttsang blir mer populära medan traditionella namn som Dhirniogn, Rhtusnong och Bhijkmpong halkar tillbaka i popularitetsligan, säger namnintendent Mhgintng Bhaodkhanogong.

Statistiken visar också att klassiska 50-talsnamn som Rhgingfhig och Khujgkhing alltjämt står sig bra, medan 70-talsnamn som Bhungdkoh, Dhfkgong och Bhurftfdang verkar vara helt ute.

Det verkar inte vara någon fel på namn-fantasin hos landets nyblivna föräldrar. Helt nya namn för i år är Bhgjingheong, Bhfuignging och Ghruodgong. Däremot satte Statens namnverk stopp för namn som Ghruingdang, Bhridhign och Vhrihnisgong eftersom de ”kan anses som stötande”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar