onsdag 31 mars 2010

Personer med skyddad identitet kan få röstförvrängare inopererad

De malariska myndigheterna har länge beskyllts för släpphänthet när det handlar om säkerheten för personer som lever med skyddad identitet. Men nu presenterar regeringen ett åtgärdsprogram som ska öka tryggheten för dessa personer.

- Den som lever med skyddad identitet ska kunna få en röstförvrängare inopererad kostnadsfritt. Det är ett ganska enkelt ingrepp som i ett slag höjer säkerheten väsentligt. Efter operationen talar personen med antingen en oerhört djup och grötig men samtidigt ganska metallisk basröst eller med en väldigt ljus röst av Kalle Anka-karaktär, säger statssekreterare Stefan Wahlberger på justitiedepartement.

En annan viktig nyhet är att personer som lever med skyddad identitet nu får rätt att bära duffel med huva, alternativt munkjacka, på arbetet. "Duffel med huva på jobbet" är med andra ord inte längre ett godtagbart skäl för avsked.

- Personer som omfattas av säkerhetspaketetet har också rätt att sitta med ryggen mot utfrågaren vid exempelvis anställningsintervjuer, säger Stefan Wahlberger.


/Anders Fahlman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar