måndag 15 mars 2010

Polisens volontärer får tyngre beväpning

Polisens volontärer, frivilligorganisationen som genom närvaro och dialog ska bidra till att förebygga brott, får tyngre beväpning. Efter en omfattande upphandlingsprocess har Polisstyrelsen beslutat utrusta varje volontär med höghastighetsgeväret Remington MKX-947, lätta handpistolen Beretta VWKI-276, elchockspistolen Watt ZZ-892 samt med slagbatongen Bat XX-323.

- Det nya volontärreglementet kommer troligen också att förorda en ny slagordning för volontärerna så att de i ett skarpt läge intar kilformering med dragna handpistoler, säger volontärernas taktiske expert Bhsiogon Bhirdongdnong.

De fordonsburna volontärerna kommer också att organiseras i aktionsplutoner där varje pluton utrustas med Kanon- och skyddsfordon BKX-834X, med ultratjock bepansring och däck av aluminiumkomposit.

- Polisens volontärer inrättades i juli förra året och tillströmningen av frivilliga har varit mycket god. Efter två veckors utbildning på kvällstid är volontärerna redo att understödja den ordinarie polisen i dess arbete genom närvaro, dialog och andra förtroendeskapande åtgärder, säger Bhsiogon Bhirdongdnong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar