onsdag 3 mars 2010

Nya forskningsrön visar att äcklig mat är god

Avstår du från viss mat bara för att den är äcklig? Det behöver du inte göra längre. Ny forskning visar nämligen att äcklig mat är godare än vad man tidigare trott. Den är faktiskt väl så god som god mat.

Modern forskning visar också att för mycket god mat kan leda till övervikt, och därmed ohälsa. I spåren av de senaste forskningsrönen har därför flera nya diet-metoder gjort entré. Den avgjort mest populära är LGMÄ-metoden (lite god mat, mycket äcklig mat), där man minskar på intaget av (eller helt avstår från) god mat för att istället så gott som bara äta äcklig mat.

- I början kände jag ett motstånd mot att äta äcklig mat men när jag förstod att den var god så gick det mycket bättre. Jag mår så bra av att äta äcklig mat, säger Ghntong Bhalmgpong som gått ner 17 kilo på tre veckor med hjälp av LGMÄ-metoden.

Den nya synen på ätandet är inte problemfritt.

- Eftersom även äcklig mat är god så kan det hända att man avstår också från äcklig mat och då dör man, säger näringsfysiologen Bharmoghogom Bwhorgongong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar